Monday, February 2, 2009

SUP IKAN


(sori dori mori, ni poto kagek sinkron ame cerite, maklum dah yee...)

Hm, sebenarnya mpok kagak pede buat sering (baca: sharing atawa bagi-bagi, gitu lah terjemahan bebasnye) resep, lha bise masak aje kagak (lebih banyak gosongnya daripade sukses, hehe...), apelagi pinter, jauuuuuuh... Tapi berdasarken niat tulus (ceile, eh insya Allah gitu...), makenye ane ngeberaniin diri deh cerite-cerite resep turun-temurun dari nenek moyang si ikan (haha, kena dech!), yaitu sup ikan!

Kalau ngintip en nge-browse, taunye beneran buanyak bangets ya resep sup ikan dengan segale macem pariasinye. Yee, tenang deh ane, artinye yang nyimek blog ini dilarang keras en kagak boleh protes kalo resep ini tuh beda bagei bumi ame langit ame resep orang laen ye. Kudu paham, dapurnye beda, tangannye aja beda, ya akhirnye hasil aduk-aduk tuh semen eh bumbu racikan pade akhirnye ye laen-laen dah (sebenenrye ni ngeles kan yee...)

Sup ini awalnye dibuat sebab musabab bosen kalo ketemu ikan di tukang sayur kok nalurinye pingin digoreng atawa dibalado aja, padahal tau ndiri kan itu full kolesterol? Akhirnye pas suatu ketika (cie, kayak mo dongeng aje ye?) makan di resto Bandung sama mertua, trus nyoba-nyoba ngelamunin bumbunya apa aje ye sambil intip resep Food-combiningnya mpok Andang, lahir deh sup ikan ini. Gitu "behind the story"-nya, moge-moge pada ngarti.

Nih resepnya, catet ya sodara-sodara, siape tau kapan taon ane adain kuis berhadiah (tau apaan hadiahnye ye? enaknye apaan? Dih nanya si mpok, emang error, hihi...)

Siapin bahan en peeling (alias perasaan, soalnye bumbunya anti takaran, pake kire-kire aje):

1. 1 ikan gurame, difillet
2. bawang bombay, belah 4
3. jahe, dikeprek (jangan dikarate, entar benyek ye mpok?)
4. daung bawang, mo dikit mo banyak, tersereh situ dah
5. daun seledri, enakan banyak, biar sedep
6. garam
7. merica bubuk
8. tomat, belah empat

Carenye mudah bin simpel. Cuci ikan bersih, lumirin ame jeruk nipis en garam, diemin dah tuh kire-kire 10 menit, cuci bersih. Ambil panci (kalo belum punya, jangan pinjem tetangga ye, beli aje ke pasar, ok?), isi 3/4 nya ame aer, trus cemplungin dah tuh ikan plus semua bumbu kecuali tomat. Abis semua masuk, nyalain kompor en tunggu sampe mendidih, trus kecilin apinye. Kalo udeh 30 menitan, matiin en siap ditaro di meja makan. Disajiinnye biar seger, taro tomat yang udeh dibelah di mangkok, taro supi ikan en kasih irisan alus daun sledri en bawang goreng, en siap deh untuk diserbu! Oya, biasanya sih ane senengnye sup ini ditemenin sambel mentah seger en tempe goreng anget. Kok deh semua resep resto, hehe...

6 comments:

ernut said...

aneka sup, favoritku..pesen semangkuk dung...

JelajahiDuniaEly said...

fotonya cantik banget mbak, jadi ngiler ^_^

asyik ... blognya mbak Diana sekarang banyak foto2nya

Diah Utami said...

sup ikkaan? :p saya nggak seberapa suka ikan sih, tapi... layak coba kali ya, resepnya mbak Diana. hehe...

Diana said...

Ayo ayo siapa mo pesen lagi kyk mbak Ernut?
Ayo mbak Diah, jangan parno duluan, insya Allah ikan bergizi tinggi lho (hehe, ah bu guru pasti tau lah :D)
Alhamdulillah mbak Ely :)

Sekar Lawu said...

pesen 4 mangok ya MPok..buat yang dirumah...dibungkus ajee...

vaye said...

manyyu duong... he he
tak bayar pake tas mau :)
aku jualan lohk :p jadi promo deh :)